Nga janari i 2019-tës vetë do të zgjedhim prej cilës kompani do ta blejmë rrymën

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 23 Gusht, 2018 21:47

Nga janari i 2019-tës vetë do të zgjedhim prej cilës kompani do ta blejmë rrymën

Qytetarët që do të furnizohen nga furnizues universal me energji elektrike nga viti i ardhshëm nuk do të marrin faturat më të larta dhe do të kenë një tarifë të lirë – garanton kreu i Komisionit Rregullator të Energjisë Marko Bislimoski. Duke filluar nga 1 janari i vitit të ardhshëm, fillon liberalizimi i tregut të energjisë. Për familjet, zgjedhja është që të qëndrojë në tregun e rregulluar dhe të furnizohen nga furnizues universal ose të shkojë në tregun e lirë me 20 shitës me pakicë të licencuar, përcjell FLAKA.

“Pritjet e mia janë se ShA ELEM – Shkupi do të jetë furnizuesi më i madh i furnizuesit universal. Çmimi do të mbetet i pandryshuar për ekonomitë familjare dhe do të jetë më i favorshëm për tregun e rregulluar të energjisë elektrike. Nëse ka një ulje të çmimeve në tregun e lirë, familjet dhe konsumatorët e vegjël kanë të drejtë në çdo kohë të dalin nga tregu i rregulluar dhe të furnizohen nga tregu i lirë”, thotë Marko Bislimovski – Kryetar i Komisionit Rregullator.

Tenderi ndërkombëtar për përzgjedhjen e një furnizuesi universal duhet të fillojë në shtator dhe duhet të zgjidhet deri në fund të vitit. Nëse plani dështon, EVN do të ketë një detyrim për të luajtur rolin e një furnizuesi universal. Tarifa e lirë mbetet dy herë në ditë nga ora 14-16, dhe nga ora 22 deri në 7 në mëngjes. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 23 Gusht, 2018 21:47