Ngecje në hetimet e PSP-së

Ngecje në hetimet e PSP-së

“Perandoria” për fshehje të tatimit, “Aktor” për autostradën Demir Kapi – Smokvicë, “Drumarina” për pikëpagesat e Bonevës dhe “Poshtenska Banka” pѱr larje parashë.

Këto janë katër nga 19 hetimet e dhëna deri më tani te prokurorët e PSP-së. 15 lëndë tjera janë në ndalesë, sepse Prokurori i Shtetit Lubomir Jovevski ende nuk ka vendosur se cili hetim te cili prokuror do të bie. Përparësi u është dhënë atyre me ndalime ose masa paraprake.

Dy muaj pas skadimit të mandatit të prokurorëve të PSP, ata aktualisht po zhvillojnë vetëm gjykime aktive për çështjet që kanë filluar tashmë.

Ndërkohë, prokurorët e PSP-së, megjithëse janë kthyer në prokuroritë amë në letër, janë akoma në PSP dhe kanë kursyer raste të tjera nga ato të Prokurorisë Speciale Publike.

Nga ana tjetër, ekziston një mungesë e prokurorëve në të gjitha prokuroritë, mungojnë edhe te krimi i organizuar dhe korrupsioni, ku punohen hetime të cilat janë më të përafërta me ato të PSP-së.

Jo vetëm në hetime, por edhe në negociatat midis qeverisë dhe opozitës ka ngecje për ligjin që do të zgjidhë statusin e PSP. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 14 Nëntor, 2019 20:57

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.

Marketing politik