Nikolloski: Taravari hyn në Qeverinë e LSDM-së dhe BDI-së për përfitime personale

Redaksia
By Redaksia 30 Janar, 2023 22:43

Nikolloski: Taravari hyn në Qeverinë e LSDM-së dhe BDI-së për përfitime personale

Ajo që di tashmë është se ata janë drejt fundit të punës, po mendojnë për një ose një tjetër variant nëse partia politike Alternativa do të mbetet apo jo në qeveri dhe deri të premten duhet të dalin me një ndarje formale të ministrive. Kjo nuk bëhet për asnjë amendament kushtetues apo shumicë kushtetuese, sepse të gjithë e dinë që nuk ka shumicë kushtetuese prej 80 deputetësh, sepse VMRO-DPMNE nuk i përkrah dhe nuk do t’i mbështesë ndryshimet kushtetuese në këtë përbërje parlamentare. Në këtë përbërje parlamentare këto gjëra bëhen vetëm për hir të matematikës së thjeshtë, për përfitim personal të Arben Taravarit dhe skuadrës përreth tij dhe për interesa meskine partiake. Këto janë vendime që ata i marrin vetë. Por se si do të ndikojë në partinë e tyre politike do ta shohin vetë, por ajo që është thelbësore është që të harrojnë se kuptimi i demokracisë është se kur garoni në zgjedhje, ka pushtet dhe opozitë, tha Aleksandar Nikolloski, nënkryetar i VMRO-DPMNE në intervistën e sontme në Tv Sitel, duke iu përgjigjur pyetjes se a mendon se me hyrjen e Aleancës për Shqiptarët në qeveri mund të ndodhin ndryshime kushtetuese, përcjell FLAKA.

Nikolloski nuk e sheh logjikën e hyrjes së Aleancës për Shqiptarët dhe as nuk e sheh pse ndonjë shqiptar do t’i votonte ata kur të ulen dhe të negociojnë me BDI-në, e cila është kundërshtari i tyre kryesor politik.

“Cila është logjika e ekzistencës së Aleancës për Shqiptarët nëse hyn në të njëjtën qeveri me BDI-në, e cila deri dje sulmohej si kundërshtari kryesor politik, dhe pse duhet të votojë ndonjë shqiptar për Aleancën për Shqiptarët kur partia e tij politike i tradhton dhe ulet në të njëjtën tryezë me ata kundër që po luftojnë zyrtarisht”, tha ai.

Nikolloski thekson se edhe nëse ka marrëveshje për hyrjen e Aleancës në Qeveri, sërish ka pakënaqësi të madhe në shumicën parlamentare të cilët seriozisht mendojnë se duhet të mbahen zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe legjitimiteti i partive politike duhet të kontrollohet.

“Mendoj se edhe nëse ka një marrëveshje me Aleancën, shanset për zgjedhje të parakohshme janë të mëdha, sepse ka një numër serioz të deputetëve nga shumica ekzistuese qeveritare e përbërë nga LSDM, BDI dhe Alternativa që nuk pajtohen me qeverinë, politikat dhe seriozisht mendojnë se duhet të shkojnë në zgjedhje në të cilat duhet të kontrollohet legjitimiteti i të gjitha partive politike në Maqedoni”, tha Nikolloski. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 30 Janar, 2023 22:43