Një monedhë do të dalë fituese pas pandemisë, nuk është euro ose dollari

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 28, 2020 21:45

Një monedhë do të dalë fituese pas pandemisë, nuk është euro ose dollari

Një monedhë do të dalë fituese pas pandemisë së koronavirusit, dhe ajo nuk do të jetë as euro dhe as dollari, përcjell FLAKA.

Analistët në Goldman Sachs Bank thonë se do të jetë rubla ruse.

Pas kësaj monedhe janë monedha e Afrikës së Jugut dhe peso meksikane në listën e më tërheqëses.

Ata vunë në dukje sesa të ndjeshme janë monedhat ndaj ciklit më të gjerë ekonomik dhe kthimeve të tregut. Tregtimi në valutë të huaj është një strategji ku një monedhë me rendiment të lartë financon tregtimin e monedhës me rendiment të ulët për të lejuar tregtarët të kapërcejnë hendekun midis normave.

Megjithëse peso është “zgjedhja më e mirë e bankës”, duke pasur parasysh kombinimin e kushteve makro që mbështesin monedhën, raporti thotë se të tjerët mund të vazhdojnë garën me të. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 28, 2020 21:45