Njerëzit me inteligjencë emocionale s’i bëjnë 10 gjëra

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 17 Mars, 2023 22:25

Njerëzit me inteligjencë emocionale s’i bëjnë 10 gjëra

Për ata që nuk e dinë se çfarë nënkuptohet me inteligjencë emocionale, është aftësia për të njohur dhe për të menaxhuar emocionet.

Gjeni më poshtë 10 gjëra që njerëzit me inteligjencë emocionale nuk i bëjnë:

  1. Ata nuk besojnë se mënyra se si perceptojnë një situatë reflekton realitetin.
  2. Kuptimi origjina e gjërave që mendojnë në veten e tyre, i mban ata larg nga rreziku i pasivitetit.
  3. Ata nuk i lejojnë vetes të dinë se çfarë do i bëjë të lumtur.
  4. Nuk kanë frikë të mendojnë se janë gabim.
  5. Ata e dinë se lumturia është një vendim, por nuk e ndjejnë nevojën për ta marrë atë në çdo kohë.
  6. Nuk lejojnë që dikush tjetër të vendosë idetë e tyre.
  7. Dinë se vetëkontrolli i pagabueshëm nuk është një sinjal i emocionalisht inteligjent.
  8. Ata e dinë se një ndjenjë nuk vret.
  9. Ata nuk janë miqësorë me të gjithë.
  10. Ata nuk e besojnë se një ndjenjë e vetme negative mund të dominojë pjesën tjetër të jetës së tyre.
Redaksia
Publikuar nga Redaksia 17 Mars, 2023 22:25