Nuk ka datë se kur lokalet do të fillojnë me punë

Nuk ka datë se kur lokalet do të fillojnë me punë

Nga 4 deri në 20 mijë punëtorë do të pushohen nga sektori i turizmit nëse kriza pandemike zgjat deri në fund të vitit. Nëse përfundonte muajin tjetër, deri në 12,000 punëtorë do të humbnin punën e tyre. Humbjet do të silleshin nga 200 milion deri në 300 milion dollarë. Këto janë dy skenarët e rasteve më të këqija. Sipas analizës, pothuajse të gjitha kompanitë nga sektori i hotelierisë dhe turizmit kanë deklaruar se do të duhet më shumë se gjysmë viti për t’u rikthyer në këmbë. Ata theksuan se tashmë ka ndërmarrje që kanë vendosur përkohësisht çelës në derë, përcjell FLAKA.

Për shkak të analizave të tilla, kompanitë nga të dy sektorët i propozojnë qeverisë që subvencionet për pagat të vazhdojnë dhe në periudhën aktuale punëdhënësit duhet të lirohen nga pagesa e k 15, huatë pa interes duhet të jenë në shumën e kostove të treguara.

Megjithëse Ministri i Shëndetësisë Filiçe tha që furnizuesit e ushqimit do të fillojnë punën javën e ardhshme, ende nuk ka një datë zyrtare kur ata do të hapen.

Ata kanë marrë vetëm protokollin, d.m.th mënyrën se si duhet të funksionojnë pas hapjes së tarracave verore. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 22 Maj, 2020 21:59

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.