Nuk ka lëvizje: Pensioni në moshën 64 vjeç do të jetë i detyrueshëm

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:58

Nuk ka lëvizje: Pensioni në moshën 64 vjeç do të jetë i detyrueshëm

Ne jemi duke marrë një vendim për pension të detyrueshëm për të gjithë punonjësit në moshën 64 vjeç, dhe zonjat mund të zgjedhin të dalin në pension në moshën 62 vjeç, tha kryeministri Zoran Zaev sonte në një TVM, përcjell FLAKA.

Ai theksoi se ekziston mundësia për punësim të personelit të mangët mbi moshën 64 vjeç, në rast se askush nuk aplikon për konkurs për një profil profesional dhe atëherë hapet mundësia për punësim të profesionistëve mbi 64 vjeç.

“Komponenti i dytë i rëndësishëm brenda reformave të sistemit të pensioneve është para moshës 64 vjeç, pra 62 vjeç që të jenë në gjendje të blejnë moshën e vjetërsisë së pensionit”, tha Zaev, duke shtuar se u hapet mundësi qytetarëve të paguajnë kontribute të sigurimeve pensionale për ato pesë vjet dhe mund të dalin në pension.

Ai shpjegoi se shuma e kontributeve të sigurimeve pensionale për ato pesë vjet është 18.4 përqind e pagës, pra deri në 2,500 euro.

“Ne duhet të mbrojmë fondin e pensioneve dhe në të njëjtën kohë të krijojmë vende të reja pune, duhet ta mbajmë fondin e pensionit të qëndrueshëm për të siguruar pensione të rregullta, por edhe për të siguruar pensione për pensionistët e ardhshëm, tha Kryeministri Zoran Zaev.

Në fund të Shtatorit do të kemi fundjavë pa TVSH.

“Fundjava do të prezantohet para fillimit të vitit shkollor sepse atëherë ne e dimë se prindërit shpenzojnë më shumë për fëmijët e tyre”, tha Zaev. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:58