Nuk ka njoftime për pushime nga puna nga investitorët e huaj

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 24, 2020 21:30

Nuk ka njoftime për pushime nga puna nga investitorët e huaj

Drejtoria e Zonave Teknologjike të Zhvillimit Industrial njofton se për momentin asnjë investitor i huaj nuk ka njoftuar pushime nga pune ose tërheqjen e investimeve, përcjell FLAKA.

Në deklaratën e sotme nga Drejtoria e TIDZ thuhet se fabrikat me kërkesë të qendrave të tyre jashtë vendit kanë rekomanduar që procesi i prodhimit të pezullohet përkohësisht dhe që punonjësit të jenë me leje vjetore në pushim të paguar që do të rregullohet nga të gjithë punonjësit.

“Aktualisht asnjë investitor i huaj nuk ka njoftuar pushime nga puna ose tërheqje të investimeve. Është e mundur të zgjatni aktivitetet e planifikuara në varësi të kushteve të tregut botëror. Disa fabrika pritet të goditen më shumë dhe të jenë të parat që ndjejnë tronditjen e tregut. Para së gjithash, ne po flasim për kapacitetet që prodhojnë komponentë për industrinë e automobilave, të cilat tashmë janë njoftuar se ato do të kenë ulje të prodhimit globalisht”, tha TIDZ.

Ata shtojnë se janë në komunikim të vazhdueshëm me përfaqësuesit e ndërmarrjeve dhe se të gjitha subjektet afariste në zona respektojnë masat e Qeverisë për të parandaluar përhapjen e Covid 19.

“Në frymën e bashkëpunimit të mirë, Drejtoria e TIDZ si një institucion përgjegjës koordinon me njerëzit më të mirë në kompani dhe bashkërisht u jep sugjerime konstruktive ekipeve të Qeverisë për të gjetur një mënyrë për të trajtuar efektet ekonomike të Covid 19 në mënyrë që të ekuilibrojë mbajtjen e likuiditetin e kompanive dhe angazhimin për të mos zvogëluar numrin e të punësuarve. Ne e bëjmë këtë në një fazë të hershme të krizës duke pasur parasysh këtë destabilizimin e flukseve ekonomike botërore, pritjet tona janë që tronditja më e madhe do të ndodhë në tremujorin e dytë, dhe me mobilizimin tonë maksimal, ristrukturimin dhe përqendrimin në projekte që presim që rimëkëmbja të fillojë nga tremujori i tretë”, thuhet në deklaratë.

Përfaqësuesit e kompanive thuhet se mirëpresin përpjekjet dhe masat e qeverisë për të ruajtur likuiditetin e kompanive dhe presin që të gjitha vendet e punës të mbahen në numër identik deri sa zgjatë pandemia. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 24, 2020 21:30