Numri i të punësuarve në industrinë e tekstilit vazhdon të bie

Numri i të punësuarve në industrinë e tekstilit vazhdon të bie

Më pak dhe më pak njerëz janë duke punuar në objektet industriale. Statistikat e shtetit tregojnë se kriza e majit ka ulur numrin e punëtorëve në sektor për më shumë se 5%. Shumica e vendeve të punës humben në industrinë e lëkurës, deri në 18%. Tjetra është tekstili ku numri i punëtorëve është ulur me 10%. Nga kllasteri i tekstilit thotë se ata ende do të kenë nevojë për ndihmë shtetërore. Në muajt e kaluar, ky sektor nuk ishte pa punë, u prodhuan maska ​​dhe pajisje mbrojtëse, por periudha tjetër do të jetë më e vështirë, përcjell FLAKA.

Përveç mbështetjes në punë, testuesit janë në kërkim të linjave të kreditit për modernizimin e prodhimit. Ata do të duhet të ristrukturojnë rregullat e reja të prodhimit me distancë më të madhe midis punëtorëve, por edhe me mënyrën e re të shitjes, sepse zinxhirët e mëdhenj tashmë kanë filluar të mbyllin dyqanet e tyre dhe të orientohen drejt shitjeve në internet, kështu që kompanitë tona duhet ta modernizojnë atë prodhimi në kushtet e reja.

Përveç numrit të të punësuarve, prodhimi po fundoset gjithashtu. Në maj, rënia ishte 27%, dhe në disa sektorë pati përgjysmim të punës. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 30 Qershor, 2020 22:05

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.