OBSH: Edhe në të kaluarën kemi kapërcyer shumë pandemi, do ta kapërcejmë edhe këtë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 25 Mars, 2020 22:40

OBSH: Edhe në të kaluarën kemi kapërcyer shumë pandemi, do ta kapërcejmë edhe këtë


Vendet që kanë bllokuar popullsinë e tyre për të parandaluar përhapjen e virusit duhet ta përdorin atë kohë për të “sulmuar virusin”, tha sot Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Shëndetësore Tedros Adhan Gebrejusus, përcjell FLAKA.

“Në të kaluarën kemi kapërcyer shumë pandemi dhe kriza. Ne gjithashtu do ta kapërcejmë këtë”, tha Tedros në një konferencë për shtyp, sipas uebfaqes së OBSH.

Ai tha duke kërkuar që njerëzit të qëndrojnë në shtëpitë e tyre dhe të ndalojnë lëvizjen kushton kohë dhe ul presionin mbi sistemet shëndetësore, por theksoi se “këto masa vetëm nuk do t’i japin fund epidemisë”.

“Ne i nxisim të gjitha vendet të përdorin këtë herë për të sulmuar virusin,” tha Tedros.

Në këtë kontekst, ai përshkroi gjashtë veprime kryesore që OBSH rekomandon vendet të ndërmarrin. Së pari, trainoni, vendosni dhe rrisni numrin e profesionistëve të kujdesit shëndetësor dhe zbatoni një sistem zbulimi për çdo rast të dyshimtë. Ai gjithashtu tha se ka nevojë për të rritur prodhimin, aftësinë dhe aftësinë e testimit dhe për të identifikuar, përshtatur dhe pajisur pajisje që do të përdorin trajtimin dhe izolimin e pacientëve. Si veprim i pestë, ai sugjeroi që shtetet duhet të hartojnë një plan dhe proces të qartë për të karantinuar ata që janë në kontakt, dhe si i gjashti që i gjithë vëmendja e qeverisë duhet të drejtohet në shtypjen dhe kontrollin e Covid-19.

“Këto masa janë mënyra më e mirë për të shtypur dhe ndaluar transmetimin dhe jo për të ringjallur virusin pasi të jenë hequr sanksionet”. Gjëja e fundit që çdo vend ka nevojë është të hap shkolla dhe kompani thjesht për t’i detyruar ata të mbyllen përsëri për të ringjallur virusin, tha Tedros. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 25 Mars, 2020 22:40