OBSH: Ekzistojnë 70 vaksina të koronavirusit në zhvillim global / 3 prej tyre janë kandidatët kryesor

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 13, 2020 23:04

OBSH: Ekzistojnë 70 vaksina të koronavirusit në zhvillim global / 3 prej tyre janë kandidatët kryesor

Ekzistojnë 70 vaksina të koronavirusit në zhvillim global, me tre kandidatë që tashmë kanë nisur testimin te njerëzit, sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, pasi shkencëtarët po garojnë për të gjetur një kurë për patogjenin vdekjeprurës.

Më e largëta gjatë procesit klinik është një vaksinë eksperimentale e zhvilluar nga CanSino Biologics Inc. të renditura në Hong Kong dhe Institutin e Bioteknologjisë së Pekinit, i cili është në fazën 2. Dy të tjerat që testohen te njerëzit janë trajtime të zhvilluara gjerësisht nga prodhuesit e ilaçeve amerikane Moderna Inc. dhe Inovio Pharmaceuticals Inc., sipas një dokumenti të OBSH-së.

Progresi po ndodh me shpejtësi të paparë në zhvillimin e vaksinave pasi patogjeni infektiv nuk ka gjasa të vuloset vetëm përmes masave të kontrollit.

Prodhuesit e ilaçeve, të mëdhenj dhe të vegjël janë në përpjekje për të zhvilluar një vaksinë, e cila do të ishte mënyra më efektive për të përmirësuar virusin. Gjigantët farmaceutikë si Pfizer Inc. dhe Sanofi kanë kandidatë për vaksina në fazat pararendëse, sipas dokumentit të OBSH.

CanSino tha muajin e kaluar se ka marrë miratimin rregullator kinez për të filluar testet e vaksinës te njerëzit. Kembrixh, Moderna me qendër në Massachusetts, i cili kurrë nuk ka nxjerrë një produkt, mori miratimin rregullator për të kaluar shpejt në testet te njerëzit, duke anashkaluar vitet e provave të kafshëve që janë norma në zhvillimin e vaksinave. (Bloomberg)

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 13, 2020 23:04