Oda Ekonomike e Energjetikës: Punë e papërgjegjshme solli krizë energjetike

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Nëntor, 2021 20:41

Oda Ekonomike e Energjetikës: Punë e papërgjegjshme solli krizë energjetike

Kryetari i Odës Ekonomike të Energjetikës, Gjorgji Manaskov, thotë se shpallja e gjendjes së krizës energjetike do të thotë alarm, ndërsa fajin e sheh te puna e papërgjegjshme e elektro-ekonomisë.

Sipas tij, nuk është reaguar në kohë për të siguruar resurse energjetike, pasi kriza ishte paralajmëruar.

“Me vendimin për gjendje të krizës energjetike janë mbrojtur vetëm furnizuesit e licencuar me energji elektrike të cilëve tani në gjendje krize u lejohet të nënshkruajnë marrëveshje të reja por menduan edhe të parashtrojnë marrëveshje të reja me çmime speciale blerëse duke përfshi edhe marzhë të caktuar.”,- tha Gjorgji Manaskov nga Oda Ekonomike E Energjetikës.

Sipas tij, vendimit i mungojnë edhe pika tjera që duhet të përfshihet edhe ajo se si të mbrohen kompanitë, pasi qytetarët janë të mbrojtur deri ë fund të vitit.

“Çmimi i prodhimit do të rritet do të mund të vijë deri te momenti i gjendjes së krizës ekonomike, prandaj patjetër të jen të gatshëm të sigurojnë furnizime që kompanitë të sigurojnë sa më shumë energjencë për kompanitë e tyre që t’i ulin çmimet e prodhimeve.”,- u shpreh Gjorgji Manaskov nga Oda Ekonomike e Energjetikës.

Ai njëherit thekson se aktualisht është vështirë të sigurohet thëngjill, pasi janë të nevojshme mbi 500 deri në 600 mijë tonelata për ta tejkaluar dimrin./ Tvm2

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Nëntor, 2021 20:41

27
Nën
Shkoi për gjueti me shokë, por mbeti i plagosur në rrethana ende të pazbardhura, në...
27
Nën
Sot tifogrupi Ballistët i bëjnë 30 vite. Në këtë 30 vjetor ata kanë festuar si...
27
Nën
Nën patronatin e Ali Ahmetit – Kryetar i Bashkimit Demokratik për Integrim, nesër me fillim...
27
Nën
Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë...