Ohër dhe Strugë, do të prishen objektet pa leje në bregun e liqenit

Desk
By Desk 3 Dhjetor, 2020 20:57

Ohër dhe Strugë, do të prishen objektet pa leje në bregun e liqenit

Vitin e ardhshëm, shteti do të marrë përsipër detyrimin për të zgjidhur ndërtimet ilegale në bregdetin e Ohrit. Të gjitha ndërtesat ilegale në zonën e mbrojtur të liqenit dhe plazhet në tre komunat, të Ohrit, Debarcës dhe Strugës do të hiqen. Procesi do të zgjasë për një kohë të gjatë, me faza në përputhje me burimet financiare dhe kapacitetet e institucioneve, njoftoi sot ministri i transportit.

“Ne do të hyjmë vetëm në urbanizim, që do të thotë se do t’i zgjidhim të gjitha këto probleme, do të thotë se të gjitha ato ndërtesa të paligjshme sipas planeve të reja urbane do të duhet të hiqen nga bregu i liqenit të Ohrit.” tha Blagoj Boçvarski, ministër i transportit.

Komuna e Strugës gjithashtu do të duhet të fillojë me heqjen e ndërtesave të paligjshme në bregun e liqenit. Ministri njoftoi se do të bisedojë me kryetarin Merko dhe tha se ligji duhet të zbatohet për të gjithë.

“Bazuar në dokumentacionin, do të shohim se çfarë është e paligjshme dhe cili është plani i komunës. Sigurisht, mbrojtja e UNESCO-s vlen edhe për Strugën dhe të gjithë ata që gravitojnë në këtë zinxhir.”, tha Boçvarski.

Qeveria i ka dhënë grant me vlerë prej gjashtë milion denarësh Komunës së Ohrit, për zbatimin e rekomandimeve të UNESCO-s dhe për vazhdimin e aksionit për heqjen e ndërtesave të paligjshme./Tvm2

Desk
By Desk 3 Dhjetor, 2020 20:57