Ohër, hotelet kërkojnë subvencione nga shteti për energjinë elektrike

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 19:37

Ohër, hotelet kërkojnë subvencione nga shteti për energjinë elektrike

Disa nga hotelet në Ohër tashmë janë mbyllur, ose po përgatiten ta bëjnë këtë në periudhën e ardhshme. Aranzhimet e hoteleve që do të punojnë do të kushtojnë rreth 40% më shumë për shkak të shtrenjtimit të energjisë elektrike. Hotelet më të mëdha ankohen se shteti nuk u jep energji elektrike të subvencionuar, siç është rasti me degët e tjera ekonomike.

“…Njoftimet për mbyllje janë pasojë e detyrimit tonë për të vepruar pa ndihmë për momentin”. Hotelet e mëdha nuk janë ende në atë kategori dhe ne jemi ende në tregun e hapur”, tha Ana Jançeva-menaxhere e hotelit.

Nga Ministria e Ekonomisë, thanë për Alsat se aktualisht nuk shqyrtojnë masa të tilla për sektorin e turizmit.

“Duke qenë se shumica e hoteleve në vend janë në treg të rregulluar, ato kanë çmim preferencial për energjinë elektrike”, thonë nga Ministria e Ekonomisë.

Megjithatë, nga HOTAM thonë se hotelet e mëdha, të cilat punësojnë shumicën e personave në sektorin e turizmit, janë në tregun e hapur të energjisë elektrike, ku çmimi ndryshon. Vetëm kapacitetet më të vogla janë në tregun e rregulluar. Për këtë arsye hotelierët kërkojnë që të zbatohen disa masa nga fqinjësia.

“Le të përdorim disa njohuri nga Greqia apo Kroacia, ku hotelet punojnë gjashtë muaj, mbyllen për gjashtë muaj. Shteti duhet të kujdeset për punonjësit, që nuk do të ishin në vendin e tyre gjatë këtyre gjashtë muajve…”, u shpreh Ana Jançeva-menaxhere e hotelit.

Për hotelet po vjen sërish një periudhë e vështirë, e ngjashme me pandeminë. Gjatë dimrit, hotelet më të vogla njoftuan se do të ishin të hapura, ndërsa më të mëdhenjtë ose do të mbylleshin plotësisht, ose do të funksiononin me një kapacitet të reduktuar./Alsat.mk

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 23 Nëntor, 2022 19:37

27
Nën
Shkoi për gjueti me shokë, por mbeti i plagosur në rrethana ende të pazbardhura, në...
27
Nën
Sot tifogrupi Ballistët i bëjnë 30 vite. Në këtë 30 vjetor ata kanë festuar si...
27
Nën
Nën patronatin e Ali Ahmetit – Kryetar i Bashkimit Demokratik për Integrim, nesër me fillim...
27
Nën
Në mbledhjen e përbashkët mes Kuvendeve të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, gjatë...