Ohër, kryetari i komunës: Të gjitha terracat e paligjshme do të prishen

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 6, 2019 22:02

Ohër, kryetari i komunës: Të gjitha terracat e paligjshme do të prishen

Do të prishen dhe nuk do të ekzistojnë, ose do të zëvendësohen nga terraca të reja ekologjike, këto janë dy opsionet për platformat për objektet rreth liqenit që hotelierët e Ohrit kanë marrë vendim t’i prishin deri në shtator. Ata zhvilluan sot një takim me kryetarin për të diskutuar dy opsionet, por thonë se plani do të kontribuojë në planin e veprimit që këshilltarët komunal do të votojnë të enjten, përcjell FLAKA.

Zgjidhja, thonë hotelierët, duhet të jetë në përputhje me standardet mjedisore të UNESCO-s dhe zhvillimin e turizmit të qytetit.

Por kryetari Georgievski tha në një lidhje telefoonike për TV 24 se të gjitha tarracat që kanë marrë një urdhër prishjeje do të duhet të prishen, dhe pastaj nëse do të ndërtohen të reja sipas standardeve ekologjike do të vendos plani për veprim me rajonin i cili është kyç për përmbushjen e të gjitha rekomandimeve nga UNESKO.

Aktualisht, të gjitha objektet buzë liqenit janë duke u vlerësuar për ndikimin e tyre në mjedis, dhe rreth 16,000 raste të legalizimit janë luftuar më tej që nga viti 2011, të cilat janë përfundimtare dhe për të cilat janë lëshuar legalizimet, pas së cilës këto do të krahasohen nëse këto objekte përputhen me objektet nga regjistri i ndërtesave pa leje.

Burimet për TV 24 brifojnë që të dyja procedurat po kontrollohen në të njëjtën kohë, dhe nëse ka lëshime aksidentale ose të qëllimshme në procedurë, e cila nuk përjashton përgjegjësinë, dhe nuk përjashtohet nëse te ndonjë lëndë e caktuar për legalizim të konstatohet se janë bërë shkelje ligjore, të anulohen. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka August 6, 2019 22:02