OJQ-të nga Ballkani Perëndimor i bëjnë thirrje BE-së të mos vonojë fillimin e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Redaksia
By Redaksia 24 Prill, 2019 21:47

OJQ-të nga Ballkani Perëndimor i bëjnë thirrje BE-së të mos vonojë fillimin e negociatave me Shkupin dhe Tiranën

Më shumë se 80 OJQ të Ballkanit Perëndimor kanë kërkuar nga Presidenti i Këshillit Europian Donald Tusk, në të cilin trupi i BE-së thirrje që të mos vonojë fillimin e negociatave për anëtarësimin e Maqedonisë Veriore dhe Shqipërisë në Union, përcjell FLAKA.

Në peticion, siç raporton agjensia e lajmeve “Beta”, thuhet se vonesa mund të ndikojë negativisht në qëndrimin pro-evropian të banorëve të të gjithë rajonit, besueshmërinë e Bashkimit Evropian dhe të dekurajojë elitat politike në rajon në zgjidhjen e marrëveshjeve të tjera dypalëshe të rëndësishme.

“Organizatat joqeveritare nga Ballkani Perëndimor shprehin shpresën se Këshillit Evropian do të përmbush pritjet për hapjen e negociatave të pranimit me Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë në qershor”, thuhet në peticion.

OJQ-të besojnë se marrëdhëniet e mira fqinjësore janë një nga faktorët kryesorë për konsolidimin e Ballkanit Perëndimor dhe integrimin e saj të shpejtë në BE.

Peticioni u nënshkrua nga 85 organizata joqeveritare, duke përfshirë Lëvizjen Europiane në Serbi, Malin e Zi dhe Maqedoninë Veriore, Fondacionin e Shoqërisë së Hapur të Serbisë dhe Shqipërisë, Iniciativën e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut nga Serbia, Kosova, Mali i Zi dhe Bosnja dhe Hercegovina të drejtat e njeriut në Serbi, Qendra e Beogradit për të Drejtat e Njeriut, Qendra e Beogradit për Politikat e Sigurisë, Qendra për Politikë Evropiane. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 24 Prill, 2019 21:47