OKB: Çmimet globale të ushqimeve më të lartat në një dekadë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Nëntor, 2021 22:52

OKB: Çmimet globale të ushqimeve më të lartat në një dekadë

Sipas Kombeve të Bashkuara, çmimet globale të ushqimeve janë më të larta nga sa kanë qenë për më shumë se 10 vjet.

“Çmimet globale të ushqimeve u rritën me 3,9 pikë përqindjeje në tetor, në krahasim me muajin e kaluar dhe kështu arritën pikën e tyre më të lartë që nga korriku 2011”, tha organizata e KB-së për Ushqimin dhe Bujqësinë, FAO.

Sipas FAO, indeksi i çmimeve për drithërat, vajin vegjetal dhe produktet e qumështit u rrit për shkak të disponueshmërisë më të ulët, çmimeve më të larta dhe rritjes së kërkesës, raporton ATSh.

Në të kundërt, çmimet e mishit ranë lehtë (0,7 për qind) pjesërisht për shkak se Kina bleu më pak mish derri.

Edhe vlera e indeksit të çmimeve të sheqerit ra gjithashtu (1,8 për qind) pjesërisht për shkak se vendet importuan më pak.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Nëntor, 2021 22:52

28
Nën
Pasi sot Shkupi u bllokua nga dhjetëra autobusë urbanë të dy shoqatave transportuese private, si...
28
Nën
Kur e mora përgjegjësinë e kryeministrit para 10 muajsh, haptas u thashë të gjithëve: qëllimi...
28
Nën
Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti mori pjesë në ngjarjen publike në temën:...
28
Nën
Rektori i Universitetit ka shkruar një postim pas reagimeve të shumta në rrjetet sociale, pasi...