Ora policore hiqet ditën e Bajramit?

Desk
By Desk May 11, 2020 21:27

Ora policore hiqet ditën e Bajramit?

Ora aktuale policore mbetet deri në fund të javës, ka mësuar Telma. Lehtësimi gradual i masave do të fillojë të hënën, përcjell FLAKA.

Komisioni për sëmundje infektive i ka rekomanduar Qeverisë që organizimi i lëvizjes të vazhdojë të jetë i vlefshëm deri më 23 maj, por nga e hëna qytetarët me siguri do të marrin edhe dy orë për të përfunduar shpenzimet e tyre ditore. Ora policore do të mbetet, por do të fillojë në orën 21.

Është gjithnjë e e sigurt që kafenetë dhe qendrat tregtare do të hapen të hënën e ardhshme, por atyre u kërkohet të punojnë me kohë të pjesshme.

Ato do të jenë të hapura nga ora 10 e mëngjesit në 18 pasdite çdo ditë, përveç të Dielës. Edhe blerësit dhe punonjësit e dyqaneve do të duhet të veshin maska mbrojtëse dhe të mbajnë një distancë prej 1.5 deri në 2 metra. Një blerës për 15 metër katror do të lejohet, por të provosh rrobat është e ndaluar.

Nëse nuk ka mundësi të largësisë prej dy metrash në arkën, kompania është e detyruar të vendos Plexiglas, dhe dyqani duhet të dezinfektohet 4 deri në 5 herë gjatë orarit të punës.

Kafenetë dhe restorantet, nga ana tjetër, do të jenë të hapura për mysafirët deri në ora 18 pasdite, por ushqimi do të shërbehet vetëm në tarraca.

Person para ambienteve të hotelierisë do të kontrollojë hyrjen e të ftuarve, dhe tavolinat e kafenesë nga periudha e mëparshme do të jenë të ndryshme, pasi secila prej tyre do të ketë një dezinfektues për duar.

Një tavolinë dhe katër karrige do të duhet të ofrojnë hapësirë prej të paktën 9.6 metra katror, masat sanitare do të forcohen, dhe dasma, pagëzime dhe ditëlindje do të jenë të ndaluara rreptësisht.

Lehtësimi i masave do të bëhet në tre faza. Në të tretën, ora policore do të shfuqizohet plotësisht, por kufizimet për funksionimin e qytetarëve dhe institucioneve mbesin. FLAKA

Desk
By Desk May 11, 2020 21:27