Orban: Nëse Perëndimi i kërkon, hapim korridor për migrantët

Redaksia
By Redaksia 5 Nëntor, 2021 22:12

Orban: Nëse Perëndimi i kërkon, hapim korridor për migrantët

Kryeministri hungarez, Viktor Orban ka ofruar hapjen e korridoreve në Perëndim për refugjatët dhe migrantët përmes vendit të tij, vetëm nëse Perëndimi i kërkon.

“Nëse keni nevojë për migrantë, merrini”, theksoi Orban në një intervistë në radio.

Ai gjithashtu pretendoi se besonte se variantet e ndryshme të koronavirusit ishin futur nga migrantët, por nuk dha asnjë provë për këtë.

Nacionalisti i djathtë Orban, i cili ka qeverisur Hungarinë që nga viti 2010, e ka bërë praktikisht të pamundur për këdo që të aplikojë për azil në vendin e tij, i cili është anëtar i Bashkimit Evropian.

Në vitin 2015 ai kishte ngritur një barrierë mbrojtëse në kufirin me Serbinë fqinje.

Refugjatët dhe migrantët e arrestuar në Hungari janë kthyer në Serbi nga autoritetet pa procedura.

Aktivistët e të drejtave të njeriut dhe agjencia e OKB-së për refugjatët, UNHCR, e përshkruajnë praktikën si të paligjshme.

Sipas BE-së, politika e azilit e Hungarisë shkel ligjin evropian dhe ndërkombëtar.

Ndaj vendit të Europës Qendrore janë nisur procedura të ndryshme./atsh

Redaksia
By Redaksia 5 Nëntor, 2021 22:12