Ordanoski: Nëse Mickoski nuk është mandatar për qeverinë e ardhshme, ai ka vdekur politikisht të nesërmen në mëngjes

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Shkurt, 2024 22:41

Ordanoski: Nëse Mickoski nuk është mandatar për qeverinë e ardhshme, ai ka vdekur politikisht të nesërmen në mëngjes

“Konflikti në Aleancë është i vjetër dhe ai konflikt ndoshta ka të bëjë me një çështje thelbësore në të cilën vijnë të gjitha partitë më të vogla të cilat duhet të vendosin nëse do të hyjnë në koalicionet më të mëdha, pavarësisht se kush i udhëheq ato. Partitë më të vogla, sidomos nga partitë shqiptare, kur marrin një vendim në mënyrë emocionale, kështu ndahet ASH, këtu qëndron mosmarrëveshja. Tradicionalisht është treguar se kur je parti e vogël dhe vendos të mos hysh në koalicion qeverisës, nuk mund të mbash një nivel të aktivitetit, një bërthamë të anëtarësisë që do të angazhohet në punësim shtetëror”, tha analisti Sasho Ordanoski në Podcastin “Politikanët” në “Slloboden Peçat”, përcjell FLAKA.

Ai shtoi se atmosfera e të qënit në koalicion me ose kundër BDI-së është çështje parësore në elektoratin shqiptar, jo vetëm në nivelin e partisë Aleanca.

“Ky sherr që po ndodh tani mes Selës dhe Taravarit është përshkallëzuar në atë mënyrë që mendoja se do të bëhej larg opinionit”, theksoi Ordanovski.

Ai shtoi se politika partiake në vendin tonë është shumë e personalizuar.

“Le të themi se Sela ka një biografi që shkon me dekada dhe është rezultat i konflikteve të ndryshme në formacionet e mëparshme partiake. Mendova se Menduh Taçi me Popcorn po e shikonte shfaqjen. Ka një dozë emocionaliteti. Zgjedhjet janë një veprim matematikor. Nëse hyni këtu me emocione, me siguri do të ndryshoni ekuacionin se çfarë ju sjell vota apo jo”, tha Ordanovski.

Ai shtoi se duke marrë parasysh këtë orar dhe njoftimet se si do të jenë rezultatet e zgjedhjeve, zgjedhjet mbështeten në një pikë që është pikënisja për të gjitha analizat e tjera.

“Pyetja është nëse në mënyrë figurative, pas zgjedhjeve, Mickoski do të arrijë të formojë qeveri apo jo. Këtë do ta tregojnë rezultatet e zgjedhjeve. Kuptohet që shpallin fitore të mëdha etj., por nëse ato rezultate zgjedhore nuk janë të tilla që ai të zgjedhë rehat partnerë, do të duhet. Nëse Mickoski nuk zgjidhet si kandidat për qeverinë e ardhshme, ai është politikisht i vdekur të nesërmen në mëngjes”, theksoi Ordanovski.

Ai shtoi se nëse krijohet një bllok politik kundër BDI-së, kjo do të jetë çështja parësore, jo nëse do të hyjmë në BE.

“Nëse e dëgjoni Antonio Milloshoskin për politikën e jashtme të qeverisë së VMRO-së pas zgjedhjeve, nuk ka shanse për ndryshime kushtetuese. Ai thotë se Bullgaria nuk është partneri kryesor për bisedimet e anëtarësimit në BE. Ato merren me kornizën e BE-së. Do të rihapnim bisedimet me Francën dhe Gjermaninë, për të ndryshuar kornizën, kjo është recetë për humbje kohe”, përfundoi Ordanoski. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Shkurt, 2024 22:41

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare