Osmani: Problemet në vend janë përshtypje e përforcuar nga opozita një vit para zgjedhjeve

Redaksia
By Redaksia 26 Maj, 2023 22:48

Osmani: Problemet në vend janë përshtypje e përforcuar nga opozita një vit para zgjedhjeve

I pyetur në “360 gradë” në televizionin “Alsat” – a dëgjon kritika për sundimin e ligjit dhe luftën kundër korrupsionit gjatë takimeve me përfaqësues të BE-së dhe vendeve anëtare – përgjigjet ministri i Jashtëm, Bujar Osmani:

“Ajo që dëgjoj është se thjerrëzat e Komisionit Evropian do të jenë shumë të mprehta, fokusi do të jetë shumë i mprehtë veçanërisht në pjesën e çështjeve të reformës dhe nëse nuk punojmë paralelisht në kryerjen e reformave në pjesën e shtetit të së drejtës, zbatimi i ligjeve në pjesën e qeverisjes së ligjit, se raporti i ardhshëm do të jetë seriozisht i detajuar dhe i fokusuar”.

Në pyetjen shtesë – pse atëherë kjo që po ndodh “në terren” është në kundërshtim me këtë dhe që qasja e kësaj qeverie, një vit para zgjedhjeve, është “rrëmbeni çfarë të mundeni”, ministri i Jashtëm thotë:

“Mendoj se është thjesht një përshtypje që forcon opozitën për faktin se në vitin e fundit të mandatit zakonisht mobilizohen të gjitha burimet për të krijuar një perceptim tek qytetarët. Mendoj se qeveria është duke punuar në planin e përvijuar në fushën e reformave, ajo që duhet të jetë më agresive në këtë periudhë është në fushën e zbatimit të zgjidhjeve ligjore. Sigurisht, kur qytetarët shohin nivelet e ndryshme të qeverisjes, ata i barazojnë me qeverinë sepse është normale, kështu që unë ndoshta do të shikoja nga ana – do të shihja si gjyqësorin dhe parlamentin dhe qeverinë si një, por ata janë ende të ndarë me përgjegjësitë…”

360 gradë: Po, por me ndikime të forta nga pushteti ekzekutiv.

“Epo, nuk jam i sigurt. Nuk jam i sigurt. Unë kam qenë në këto procese për një kohë të gjatë dhe nuk mund të them se ka pasur intensifikimin apo përkeqësimin e marrëdhënieve gjatë kësaj periudhe”. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 26 Maj, 2023 22:48