Osmani: Urime vendimi i fillimit te bisedimeve me BE

Driton Zenku
By Driton Zenku March 24, 2020 15:11

Osmani: Urime vendimi i fillimit te bisedimeve me BE

“Urime vendimi i fillimit te bisedimeve me Bashkimin Evropian”, me këtë porosi Bujar Osmani, zv.Kryeministër për Çështje Evropian, ka uruar shtetasit e RMV, përcjell Flaka 

Osmani, pak kohë më herët kishte postuar pyetjen: 3 vjet rrugëtim për këte ditë. A do të ketë vendim për fillim të negociatave?

3 vjet rrugëtim për këte ditë. A do të ketë vendim për fillim të negociatave?3 години вложени за овој ден. Ќе има ли одлука за почеток на преговори?

Posted by Bujar Osmani on Tuesday, March 24, 2020

Dhe, përgjigja u bë publike nga Komisari për zgjerim për politikë fqinjësore dhe për zgjerim, Oliver Varhelyi, i cili u shpreh: Jam i kënaqur që vendet anëtare të BE-së sot arritën marrëveshje politike për nisjen e negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë. Urime për të dy vendet. 

Kjo sipas tij është porosi e qartë dhe i fuqishëm deri tek vendet e Ballkanit Perëndimore se e ardhmja e tyre është në BE. 

 

 

Driton Zenku
By Driton Zenku March 24, 2020 15:11