Paga minimale duhet të rriteshte – Çfarë do të ndodh me të pas krizës?

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 4, 2020 22:38

Paga minimale duhet të rriteshte – Çfarë do të ndodh me të pas krizës?

Paga minimale për muajin prill, maj dhe qershor nuk do të jetë 14.934 denarë siç ishte planifikuar, por minimumi aktual 14.500 denarë mbetet në fuqi pas hyrjes në fuqi të dekretit të jashtëzakonshëm të qeverisë, përcjell FLAKA.

Ligji për pagën minimale ndryshohet me Dekretin për shumën e pagës minimale neto për muajt prill, maj dhe qershor, në mënyrë që për këta tre muaj shuma e pagës minimale neto të jetë 14,500 denarë.

Më 12 mars, Federata e Sindikatave njoftoi se sipas nenit 4 paragrafi (2) të Ligjit për pagën minimale, shuma e pagës minimale që fillon nga prilli i vitit 2020 është 21,776 denarë, pra paga minimale në shumë neto do të jetë 14.934.00 denarë. që është një rritje prej 435 denarë në shumën e pagës minimale e cila aktualisht arrin në 14.500.00 denarë. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 4, 2020 22:38