Pagat e Presidenteve të shteteve të rajonit. Ja sa rrogë merr Pendarovski!

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Prill, 2023 23:18

Pagat e Presidenteve të shteteve të rajonit. Ja sa rrogë merr Pendarovski!

Presidentit serb Aleksandar Vuçiq i është rritur paga në janar dhe tani merr 199 mijë dinarë në muaj, që është 1700 euro. Me një diferencë prej 200 eurosh në raport me të ardhurat e kreut të shtetit maqedonas Stevo Pendarovski (93.000 denarë ose 1.512 euro), të dy janë në fund të pagave që marrin presidentët në rajon.

Në të dy rastet duhet veçuar të veçohet se sa është paga bazë dhe sa është kompensimi për vjetërsi pune, që në rastin e Pendarovskit është 32 vjet, dhe në këtë shumë prej 93.000 denarë, ndoshta rreth dhjetë mijë janë për shkak të përvojës së punës. Burimi

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Prill, 2023 23:18