Palço ka kërcënuar se do të dëbonte, rrihte dhe varte peshkop dhe murgj dhe ishte i afërt me një pjesës së lartë të KOM-it

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Dhjetor, 2023 22:11

Palço ka kërcënuar se do të dëbonte, rrihte dhe varte peshkop dhe murgj dhe ishte i afërt me një pjesës së lartë të KOM-it

I dyshuari për vrasjen e katërmbëdhjetë vjeçares Vanja Gjorçevska dhe Pançe Zhezovskit nga Velesi, Ljupço Palevski-Palço, ka kërcënuar peshkopin Parthenij dhe murgjit e Manastirit të Bigorit të Kishës Ortodokse Maqedonase-Kryedioqeza e Ohrit (KOM-OA), vjet, përcjell FLAKA.

Në një deklaratë të publikuar në faqen e manastirit, ata thonë se faji për tragjedinë është pikërisht në gërryerjen e shoqërisë. “Çështja e përgjegjësisë nuk duhet të drejtohet tek askush në veçanti, por përgjegjësia bie, pak a shumë, mbi të gjithë ne. Të gjithë jemi përgjegjës për gërryerjen e shoqërisë. Ndaj, është mirë që të gjithë të fillojmë duke u rregulluar”, thotë vëllazëria monastike.

“Një nga obsesionet kryesore të vrasësit të dyshuar gjatë 2-3 viteve të fundit ishte pikërisht plaku dhe babai ynë shpirtëror, peshkopi z. Parteni dhe nëpërmjet tij e gjithë bashkësia jonë monastike, si dhe disa njerëz, miqtë, vëllezërit dhe motrat tona. Sa fyerje, kërcënime dhe neveri dëgjuam nga ai njeri i errët dhe nga disa ndjekës të tij! Edhe thirrje të hapura për dëbim, rrahje dhe varje. Dhe përmes rrjeteve sociale, por edhe përmes kontakteve personale. Filluam të ndiheshim të kërcënuar, të pasigurt, të jetonim në pasiguri, në agoni. Dhe folëm, shkruam, apeluam që të merren masa që të mos ndodhë diçka më e tmerrshme, por fatkeqësisht thirrjet tona nuk u dëgjuan nga shoqëria jonë”, shtohet në reagimi.

Por ata thonë se të dyshuarit kanë pasur mbështetjen e personave nga kleri i lartë i KOM-OA dhe kërkojnë përgjegjësi edhe për këta persona.

“Po për ata bashkëpunëtorë të atij vrasësi të demonizuar – në mesin e të cilëve, për fat të keq, ka edhe persona të caktuar nga rrethet kishtare, të cilët e mbështetën në ligësinë e tij, i dhanë informacione shpifëse, e inkurajuan në mënyra të ndryshme për të kryer aktin satanik – shpifje dhe urrejtjen? A do të ketë përgjegjësi për ta apo thjesht do të lejojmë që kanceri i së keqes të përhapet në shoqërinë tonë? A do të lejojmë që përgjegjësinë për gjithë atë festë të së keqes ta mbajë vetëm antagonisti kryesor, dhe jo ata që urdhëruan sulmet, që nxitën atmosferën, që motivuan në vjedhje dinake? Kujtojmë, disa nga klerikët e kishës, si dhe disa ‘besimtarë’, morën pjesë aktivisht në përhapjen e patriotizmit të rremë dhe ndërtimeve kërcënuese, plot gënjeshtra dhe trillime, që u përhapën përmes daljeve publike të të dyshuarit kryesor për vrasjen monstruoze. E, madje e ndihmuan të hapte degët e veta në disa qytete, në mënyrë që përmes fushatës për ‘shpëtimin’ e Kishës, të fitonte më shumë shikueshmëri dhe një vlerësim më të lartë politik”, thuhet në reagim. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Dhjetor, 2023 22:11

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare