Palmer: Zbatimi i Marrëveshjes së Prespës thelbësore në rrugën e vendit drejtë NATO-s dhe BE

Driton Zenku
By Driton Zenku March 7, 2020 13:06

Palmer: Zbatimi i Marrëveshjes së Prespës thelbësore në rrugën e vendit drejtë NATO-s dhe BE

Zbatimi i Marrëveshjes së Prespës është thelbësore për përparimin e Maqedonisë Veriore drejt NATO-s dhe Bashkimit Evropian dhe këto gjëra janë të ndërthurura dhe reciprokisht mbështetëse dhe përforcuese, theksoi Matthew Palmer, përfaqësuesi special i SHBA për Ballkanin Perëndimor, në një intervistë për Wall Street Journal.

“Nuk do të doja të parashikoja se cila do të ishte politika e VMRO kur ndryshoi pushtetin në Maqedoninë Veriore, por mund të them se çfarë do të bëjnë Kombet e Bashkuara … Mbështetja jonë për Marrëveshjen e Prespës dhe zbatimi i saj do të vazhdojë, si dhe mbështetje për vendin në rrugë drejt anëtarësimit në BE”, tha Palmer.

Ai theksoi se dëshiroi që vendi të vazhdojë në rrugën drejt NATO-s, duke shprehur shpresë se Spanja do të përshpejtojë procesin e ratifikimit të Protokollit të anëtarësimit në Aleancë në javët e ardhshme.

Driton Zenku
By Driton Zenku March 7, 2020 13:06