Parlamenti i Portugalisë miraton projektligjin që legalizon eutanazinë

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 23:54

Parlamenti i Portugalisë miraton projektligjin që legalizon eutanazinë

Parlamenti i Portugalisë ka miratuar një projekt-ligj të rishikuar që legalizon eutanazinë për njerëzit e sëmurë dhe të plagosur rëndë.

Sipas medieve të huaja legjislacioni kërkon ende nënshkrimin e presidentit të Portugalisë, Marcelo Rebelo de Sousa për t’u bërë ligj, dhe dihet se ai ka rezerva të thella për këtë vendim.

Nëse ai nënshkruan versionin e dytë të projektligjit, Portugalia do të bëhet një nga vendet e pakta në botë që i lejon procedurat.

Vetëm Belgjika, Luksemburgu, Holanda dhe Spanja kanë legalizuar format e eutanazisë.

Parlamenti miratoi versionin e parë të projektligjit në janar, por u refuzua nga Gjykata Kushtetuese e vendit pas një kërkese rishikimi nga presidenti Rebelo de Sousa. /balkanweb

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Nëntor, 2021 23:54

06
Dhj
Ambasadorja e SHBA-së në vend, Anxhela Ageler sonte theksoi se është konfuz procesi për zgjedhjen...
06
Dhj
Ajo ka një apartament në Shkup prej 54 metrash katrorë si pronë e saj personale,...
06
Dhj
Riorganizimi i administratës nënkupton reduktimin e disa institucioneve, nga 140 institucione që janë nën ombrellën...
06
Dhj
Qytetarët nuk u besojnë as politikanëve, as institucioneve, kështu vlerëson Insituti për Demokraci, një hulumtim...