Pas dy muajsh do të kemi çmime të reja të rrymës

Pas dy muajsh do të kemi çmime të reja të rrymës

Për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme në të cilën vendi ishte deri vonë – Komisioni Rregullator i Energjisë, me kërkesë të kompanive energjetike, bëri ndryshime në rregulloret për energjinë elektrike, gazin natyror dhe energjinë termike. Kjo do të thotë që çmimet e reja – do të kryhen të zgjatura, dmth, çmimi i ri i energjisë elektrike do të dihet për dy muaj, përcjell FLAKA.

“Duke pasur parasysh që gjendja e jashtëzakonshme përfundoi javën e kaluar, janë krijuar të gjitha parakushtet për afatet për të vendosur të ardhurat maksimale, tarifat mesatare për transmetimin dhe shpërndarjen e energjisë elektrike, organizimin dhe menaxhimin e tregut të energjisë elektrike, si dhe çmimet të energjisë elektrike pas së cilës energjia elektrike u shitet familjeve dhe konsumatorëve të vegjël. E njëjta gjë vlen për kompanitë për prodhimin, shpërndarjen dhe furnizimin me ngrohje. Ky proces pritet të përfundojë brenda dy muajve të ardhshëm, më së voni, kur do të informojmë publikun për vendimet e marra”, thonë Komisioni Rregullator i Energjisë.

Kompanitë e energjisë kërkuan që afatet të zgjateshin në mënyrë që të kishte vend për të paraqitur analizat shtesë të kërkuara të situatës, të cilave iu përgjigjëm duke ndryshuar rregullat. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 29 Qershor, 2020 21:37

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.