Pas dy muajsh punë, Komisioni Anektues për Onkologji do të përfundojë pa epilog

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 30 Nëntor, 2023 22:01

Pas dy muajsh punë, Komisioni Anektues për Onkologji do të përfundojë pa epilog

Komisioni Hetimor për skandalin e Onkologjisë do të përfundojë pa epilog dhe përfundime konkrete. Nesër është dita e fundit e punës, por nuk ka një seancë të caktuar të këtij organi parlamentar ku qeveria dhe opozita do të gjenin gjuhën e përbashkët për përgjegjësinë politike të disa ish-zyrtarëve, përcjell FLAKA.

Për dy muaj të tërë publiku ishte dëshmitar i dëgjimeve të ministrave aktualë dhe ish-ministrave, drejtorëve, mjekëve, pacientëve, ekspertëve… Dëgjuam për prokurim të kundërt të barnave, një raport auditimi me shumë parregullsi, akuza për sjellje monopoliste të kompanive. Dëshmitë dhe dokumentet e shumta nuk mjaftuan për një gjuhë të përbashkët të anëtarëve në Komissionin Anketues, e cila nuk do ta përmbushë qëllimin për të cilin janë formuar dhe nuk do të ketë asnjë pjesë formale, ka konfirmuar kryetarja e Komisionit.

“Konkluzionet tona nga të dyja palët janë aq të konvertuara, aq të ndryshme pa pika kontakti sa është e kotë të diskutojmë më tej dhe nuk do të japë asnjë fryt dhe për këtë arsye mendoj se për fat të keq nuk do të kemi konkluzione të votuara formale, megjithëse i gjithë publiku e pa të vërtetën dhe nuk besoj se ato përfundime që janë të vërteta dhe që kam arritur nuk do të shqyrtohen më tej”, thotë Rashela Mizrahi, kryetare e Komisionit Hetimor për skandalin e Onkologjisë.

“Është e vërtetë që është ende dita e fundit dhe se në datën 3 dhjetor mbaron puna jonë dhe nëse nuk caktohet seanca, Komisioni Hetimor dhe konkluzionet dhe angazhimi i tyre i pretenduar për të drejtat e pacientëve dhe gjithçka që ata pretenduan të nisin me formimi i Anketës”, thotë Nenad Kociq LSDM dhe anëtar i Komisionit Anketues për Onkologji.

Venko Filipçe, Nino Vasev dhe katër ish-zyrtarë të tjerë duhet të mbajnë përgjegjësi politike për mosbindje ndaj ligjeve, kërkoi të hënën Mizrahi si draft i konkluzioneve të Komisionit.

Kjo nuk u pranua nga anëtarët e qeverisë dhe gjithçka që pasoi atë ditë ishin vetëm zënka dhe të bërtitura.

Komisioni u krijua me kërkesë të opozitës, por përfundoi pa konkluzione zyrtare. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 30 Nëntor, 2023 22:01

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare