Pas sa muajsh do të kemi kryeministër shqiptar?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 14 Mars, 2023 21:07

Pas sa muajsh do të kemi kryeministër shqiptar?

Sa muaj na ndajnë nga zgjedhjet e ardhshme parlamentare? – Ministri Bujar Osmani thotë pak, por sipas kalendarit të cikleve të rregullta zgjedhore deri atëherë ka më shumë se një vit, përcjell FLAKA.

Osmani në fakt po numëron mbrapsht deri në muajin kur një shqiptar do të qëndrojë në krye të Qeverisë. Ai mbrëmë në një tubim partiak në Çair ka treguar se BDI-ja përmbledh gjithçka që është realizuar në vitet e kaluara për komunitetin shqiptar.

“Ne ishim një komb pa gjuhë, një komb pa dinjitet, por tani gjërat kanë ndryshuar. Le të fillojmë me presidentin e shtetit që është konsensual dhe që udhëheq ushtrinë me vulë në gjuhën shqipe dhe të vazhdojmë me kryetarin e Kuvendit dhe përdorimin e gjuhës shqipe. Në rajon kemi tre parlamente në të cilat seancat mbahen në gjuhën shqipe. Kemi edhe Qeverinë në të cilën për disa muaj do të marrim kryeministrin e parë shqiptar”, tha Bujar Osmani, koordinator i BDI-së në Çair.

Një pjesë e mediave nxituan të interpretojnë se BDI po mendon edhe për zgjedhje të parakohshme që do të mbahen këtë vit. Në VMRO-DPMNE thonë se partneri i koalicionit po i numëron muajt e Kovaçevskit dhe e konsideron kryeministër të përkohshëm.

VMRO-DPMNE çdo ditë kërkon zgjedhje të parakohshme edhe pa Qeveri teknike. Por BDI po përgatitet të marrë drejtimin e Qeverisë 100 ditë para zgjedhjeve dhe një kryeministër shqiptar ishte premtimi i tyre zgjedhor në vitin 2020. Pas insistimit të vazhdueshëm për zgjedhje në mandatin e rregullt, kjo është hera e parë që dikush nga pushteti përmend mundësinë e zgjedhjeve në muajt e ardhshëm.

Por mesazhi i Osmanit mund të konsiderohet edhe një fushatë brendapartiake. Ai e dorëzoi atë vetëm dhjetë ditë pasi lideri Ali Ahmeti e emëroi për koordinator të degës së partisë në Çair.

Në këtë mënyrë ai i përgjigjet “grupit të zjarrit”, të cilët në mënyrë të pavarur vizitojnë fshatrat dhe qytetet dhe paralajmërojnë kundër “artanizimit të ministrave dhe aktivistëve”.

Ata mbrëmë kërkuan edhe ndryshime nga Treboshi, kthimin e partisë në “rrugën e duhur” dhe investime kapitale për vendet e banuara kryesisht me shqiptarë. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 14 Mars, 2023 21:07

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare