Pendarovski: 2001-shi krijoi republikën tonë të tretë

Desk
By Desk 3 Prill, 2019 20:59

Pendarovski: 2001-shi krijoi republikën tonë të tretë

Sonte ne Shkup u mbajt konventa promovuese e kandidatit konsensual per president te LSDM dhe BDI, Stevo Pendarovski Gjuha shqipe ishte pjese e skenarit te organizimit te manifestimit, por fjalimi i Stevo Pendarovskit ka lene mbresa tek shqiptaret ne lidhje me luften e vitit 2001.

“Republika e pare e Maqedonise u krijuaa ne viti. 1944, e dyta u krijua ne vitin 1991 me shpalljen e pavaresise, ndersa e treta me Marreveshjen e Ohrit ne vitin 2001 qe mundesoi inkluzivitet dhe te drejta te barabarta, ndersa republika e katert eshte republika e Maqedonise se veriut.” deklaroi Pendarovski.

Desk
By Desk 3 Prill, 2019 20:59