Pendarovski: Lufta në Ukrainë po i bën dëm ekonomisë vendase

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Shtator, 2022 20:26

Pendarovski: Lufta në Ukrainë po i bën dëm ekonomisë vendase

Lufta në Ukrainë ka sjellë dëme indirekte edhe në Maqedoninë e Veriut, thonë i pari i shtetit Pendarovski. Ai thotë se Qeveria ka ndarë buxhet të posaçëm për familjen sociale në nevojë.

“Në qoftë se Lufta në Ukrainë do të zgjasë, ndërsa parashikimet janë që do të ketë luftë deri në vitin e ardhshëm, ndoshta do të jetë e patjetërsueshme të improtojmë energjensa nga të gjitha llojet dhetë bëjmë pako të mëdha ekonomike si ndihmesë për familjet e sociale dhe për bizneset. Ashtu që shuma për ndihmë mund të arrije deri 1 miliard euro”.

Pendarovski theksoi se më 1 Tetor do të shkoj në Bullgari për ta takuar presidentin e Bullgarisë Rumen Radev në hapjen e interkonektorit me Greqinë, ku do të bëjnë pjesë të gjithë president të rajonit./ KlanMaqedoni

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 22 Shtator, 2022 20:26