Pendarovski: Qeveria duhej të marrë vendime të vështira dhe kompromise për të hapur portat drejtë Evropë

Desk
By Desk 5 Prill, 2019 20:28

Kandidati presidencial Stevo Pendarovski ishte ndër qytetarët e Berovos. Para tyre, ai theksoi se politikat e qeverisë aktuale ka hapur portat e Evropës në vend të tunelit në të cilin, siç tha ai, vendi ishte më parë, përcjell FLAKA.

“Qeveria duhej të marrë vendime të vështira dhe kompromise për të hapur portat drejtë Evropës. Ishim në tunel dhe ishim kthyer 30 vjet pas. Erdhi një gjeneratë e politikanëve që vendosën të mos vendosnin problemet nën qilim dhe, me koston e popullaritetit, qëndronin pa ndihmën e tyre dhe bënë vendime vendimtare për të dalë nga izolimi ballkanik. Ne u kthyem në një fletë të re të pajtimit, thamë mjaft ndarje dhe vendosëm se nuk do të ecnin përpara nëse nuk bëhet një konsensus për hapjen e dyerve në Evropë”, tha Pendarovski.

Ai përmendi problemin e shpërnguljes, i cili do të tejkalohet pasi të bashkohemi me Bashkimin Evropian, tha ai. Si shembull i zgjidhjes së problemit të ikjes, Pendarovski përmendi Bullgarinë, e cila, pas hyrjes në BE, ka një përqindje prej 5.6 të papunë. FLAKA

Desk
By Desk 5 Prill, 2019 20:28