Pendarovski: Shpresoj të gjejmë zgjidhje me Turqinë për respiratorët

Driton Zenku
By Driton Zenku March 31, 2020 21:57

Pendarovski: Shpresoj të gjejmë zgjidhje me Turqinë për respiratorët

Pas mbledhjes së Këshillit të Sigurise së Maqedonisë së Veriut, presidenti Stevo Pendarovski është shprehur se beson që vendi i tij do të arrijë të furnizohet me respiratorët e mbetur në Turqi.

Duke iu përgjigjur pyetjes rreth respiratorëve të paralajmëruar si donacion nga Kina, si dhe furnizimin me respiratorët e tjerë, presidenti Pendarovski tha se ekziston një problem për të cilin është i informuar para disa ditëve.

Ai u shpreh se “për fat të keq, Turqia mike për arsye të njohura vendosi embargo për çfarëdo eksporti të respiratorëve”, duke sqaruar se bëhet fjalë për një donacion norvegjez që ishte para realizimit.

Driton Zenku
By Driton Zenku March 31, 2020 21:57