Përdoruesit e iPhone në Kinë mbeten pa lojën e popullarizuar

Desk
By Desk March 3, 2020 22:50

Përdoruesit e iPhone në Kinë mbeten pa lojën e popullarizuar

Përdoruesit e iPhone në Kinë nuk mund ta shkarkojnë më lojën popullore në telefonat e mençur me temë epidemike pasi vendi po lufton me koronavirusin vdekjeprurës.

Zhvilluesit e lojërave amerikane Plague Inc thonë se janë informuar se loja përfshin përmbajtje që janë të paligjshme në Kinë, siç përcaktohet nga Autoriteti kinez i sigurisë kibernetike në internet.

Heqja me siguri do të rindezë debatin nëse Apple duhet të heqë aplikacionet nga App Store me kërkesë të qeverive në të gjithë botën, raporton CNBC.

App Store është mënyra e vetme për shumicën e përdoruesve për të instaluar aplikacione në iPhone dhe është bërë një magnet për kritikët, duke censuruar në mënyrë efektive shprehjen e lirë.

Nga ana tjetër, krijuesit thanë se loja më e popullarizuar e paguar në Kinë për shumë vite nuk ishte krijuar për të sensibilizuar shpërthimin e sëmundjes.

Desk
By Desk March 3, 2020 22:50