Peter: Kthimi i taksës së sheshtë – hap i rëndësishëm i qeverisë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 17:45

Peter: Kthimi i taksës së sheshtë – hap i rëndësishëm i qeverisë

Një veprim i guximshëm nga qeveria, kështu Këshilli i Investitorëve të Huaj të Dhomës së Tregtisë në Maqedoni vlerëson vendimin për kthimin e taksës së sheshtë dhe vonimin e taksave progresive për tre vjet, përcjell FLAKA.

“Kur bëni biznes, është mjaft normale të provoni masa të caktuara dhe të tërhiqeni nëse nuk janë mjaft të suksesshëm. Sipas Këshillit, kthimi i sistemit të taksave të sheshta është një hap i guximshëm nga Qeveria. Nuk do të thotë domosdoshmërisht braktisja e aspiratave sociale, por një hap drejt zhvillimit të një ekonomie të shëndetshme që është shtylla kuryesore e çdo shoqërie”, thotë kryetari i Këshillit Stephen Peter.

Në një kontekst global, ku vendet konkurrojnë për një mjedis më të mirë investimesh, është thelbësore, shton Peter, jo për të krijuar pengesa ekonomike.

“Ne besojmë se mungesa e të ardhurave progresive të taksave mund të kompensohet lehtësisht nga rritja e të ardhurave të taksave të korporatave në bazë të investimeve të huaja direkte”, tha ai. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 4, 2019 17:45