Petkovski: Zaev dëshiron të kapërcejë bllokadën, por Bullgaria vështirë se do të dorëzohet para zgjedhjeve

Desk
By Desk 27 Nëntor, 2020 22:23

Petkovski: Zaev dëshiron të kapërcejë bllokadën, por Bullgaria vështirë se do të dorëzohet para zgjedhjeve

Qëllimi i intervistës së Kryeministrit Zoran Zaev në BGNES ishte zhbllokimi i procesit të integrimit evropian, por unë nuk besoj se Bullgaria do të dorëzohet para zgjedhjeve parlamentare në mars të vitit të ardhshëm, tha ish-kryetari i parlamentit Tito Petkovski, i cili është gjithashtu udhëheqësi i partisë NSDP e cila është pjesë e qeverisë, përcjell FLAKA.

“Edhe pse në fakt ai nuk tha asgjë të keqe, intervista e Zaev nxiti shumë reagime, ndoshta për shkak të pasaktësive të caktuara historike dhe zgjedhjes së dobët të fjalëve. Qëllimi i tij nuk ishte për një audiencë të brendshme, por për Bullgarinë, në mënyrë që të përpiqej të bindte Sofjen për të lejuar fillimin e negociatave me BE. Sidoqoftë, nuk besoj se mund të bëhet një përparim deri në mars të vitit të ardhshëm, kur duhet të mbahen zgjedhjet parlamentare në Bullgari”, tha Petkovski, duke shtuar se qeveria në Bullgari mbështetet në një shumicë të paqëndrueshme dhe varet nga mbështetja e koalicionit.

Sipas tij, qeveria bullgare mund të tërhiqet nga pozicioni i vendosur përpara zgjedhjeve të ardhshme vetëm nën presion dhe ndikim nga Shtetet e Bashkuara, dmth, siç thotë ai, nga administrata e re e Joe Biden, i cili tashmë ka njoftuar një vizitë në rajon. FLAKA

Desk
By Desk 27 Nëntor, 2020 22:23