Petrovska: Vendimet e 532 policëve qendrojnë në sirtar te Çulev

Desk
By Desk May 4, 2020 21:54

Petrovska: Vendimet e 532 policëve qendrojnë në sirtar te Çulev

Vendime të gatshme për më shumë se 500 polic janë në sirtarin e Ministrit të Brendshëm dhe janë ngecur në një procedurë administrative pa nënshkrimin e tij, tha Zëvendës Ministrja shtesë e Brendshëm për Telma. Zyrtarët, ndërkohë, janë në pritje të marrin një thirrje për të rritur kapacitetin e policisë. Sindikata e Pavarur e Policisë kërkon një zgjidhje të menjëhershme për të gjithë situatën dhe që trajnuesit të fillojnë menjëherë punën, përcjell FLAKA.

“Deri më tani, këta 532 trainerë policorë ende nuk kanë marrë një vendim nga Ministria e Brendshme. Unë i tregoj publikisht Ministrisë së Brendshme se ajo që është miratuar si Dekret duhet të nënshkruhet sot nga të dy ministrat dhe se kjo çështje duhet të zgjidhet”, tha Goce Dellçv Todev – Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Policisë.

Nga Sindikata i është sugjeruar Qeverisë që të miratojë një Dekret të tillë, dhe ka për qëllim stafin e policisë, e cila ka shumë punë për të bërë pas gjendjes së jashtëzakonshme në vend dhe kur ora policorae vazhdon të zbatohet. Zv.ministrja shtesë në Ministrinë e Brendshme, Sllavjanka Petrovska, i bëri thirrje Ministrit Naqe Çulev se në një kohë të tillë duhet të veprojë në mënyrë efektive.

“Nuk e di pse Ministri i Brendshëm i mbajti vendimet e përgatitura për oficerët ose punonjësit e policisë për një kohë të gjatë, megjithëse Dekreti i Qeverisë ishte bërë rreth një muaj më parë dhe për shkak të rrethanave të jashtëzakonshme që ne si Ministri duhej ta kishim zbatuar shumë më herët. Ekziston edhe një pjesë tjetër e Dekretit që nuk është zbatuar, dhe kjo është – ata punonjës që kanë statusin e praktikantëve, dhe kanë arsim të lartë dhe të mesëm dhe për ta zgjidhje nuk janë bërë fare”, tha Sllavjanka Petrovska – Zëvendës Ministri i Brendshëm.

Qeveria e miratoi dekretin një muaj më parë. Me të, praktika e oficerëve të policisë është ulur në 5 muaj, dhe provimi i praktikës konsiderohet i kaluar. FLAKA

Desk
By Desk May 4, 2020 21:54