Pilotët e FSK-së zhvillojnë shkathtësitë në pilotim për reagim në kriza

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 21:02

Pilotët e FSK-së zhvillojnë shkathtësitë në pilotim për reagim në kriza

T&S

Pilotët e Forcës së Sigurisë së Kosovës po vazhdojnë me rifreskimin e shkathtësive teorike dhe praktike në pilotim dhe mirëmbajtje të helikopterëve në Qendrën e Aviacionit Tokësor në Turqi.

Kështu ka bërë të ditur Ministri i Mbrojtjes Armend Mehaj përmes një postimi në Facebook.

“Në kohën kur jemi në fazën inicuese të ngritjes së kapaciteteve ajrore, ky projekt, është shumë i rëndësishëm për rigjenerim të shkathtësive në MEDEVAC dhe reagimit në kriza dhe emergjenca tjera nga ajri”, ka shkruar Mehaj.

Postimi i plotë:

Ngritja e kapaciteteve ajrore të institucioneve të sigurisë së Republikës së Kosovës, nevojë për realizim të suksesshëm të operacioneve të përbashkëta ndërinstitucionale. Pilotët e FSK-së vazhdojnë me rifreskimin e shkathtësive teorike dhe praktike në pilotim dhe mirëmbajtje të helikopterëve në Qendrën e Aviacionit Tokësor në Turqi.Në kohën kur jemi në fazën inicuese të ngritjes së kapaciteteve ajrore, ky projekt, është shumë i rëndësishëm për rigjenerim të shkathtësive në MEDEVAC dhe reagimit në kriza dhe emergjenca tjera nga ajri.Mirénjohje dhe vlerësim për mbështetjen nga Akademia Turke e Aviacionit Tokësor.Forca djema!Vazhdojmë me sukseset e reja!

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 1 Nëntor, 2021 21:02