Po bëhen vlerësime nëse Kumanova do të vendoset në karantinë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 1, 2020 22:09

Po bëhen vlerësime nëse Kumanova do të vendoset në karantinë

Objekti i ri i kirurgjisë në Ohër do të funksionojë si spital për pacientët e infektuar nga koronavirus, dhe një vlerësim ekspertësh do të bëhet në Kumanovë nëse do të prezantohet një karantinë si në Dibër, tha zv.ministri i shëndetësisë Armend Arsllani në Top Tema, në TV Telma, përcjell FLAKA.

Ai informon se nëntë persona nga Struga kanë KOVID-19, dhe dy prej tyre janë identifikuar sot. Gjithsej 43 janë nën mbikëqyrjen shëndetësore. Dy janë të infektuar në fshatin Tateishi, një në Veleshtë dhe gjashtë në Labunishtë.

Selia lokale e krizave është gjithashtu funksionale në Labunishtë, situata monitorohet nga afër, analizohen të gjitha informacionet dhe konsultohen shërbimet epidemiologjike.

Tre raste janë regjistruar në Ohër dhe 62 janë nën mbikëqyrje. Autoritetet kompetente do të veprojnë për parregullsi dhe mosrespektim të masave.

Sipas Arsllanit, nuk ka pacientë të rinj në Dibër dhe numri mbetet 47. Një total prej 30 janë në izolim shtëpiak, dhe nëntë me një periudhë të plotë izolimi. Pesë pacientë nga Dibra janë të shtruan në spital në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, 10 pacientë janë testuar nga ky qytet dhe rezultatet janë në pritje. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 1, 2020 22:09