Polici i akuzuar ndihet i pafajshëm për rastin e vdekjes së mërgimtares Fatmata Kamara, bashkëshorti i saj pret drejtësi

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Dhjetor, 2023 20:36

Polici i akuzuar ndihet i pafajshëm për rastin e vdekjes së mërgimtares Fatmata Kamara, bashkëshorti i saj pret drejtësi

Ai nuk ndihet fajtor dhe nuk pajtohet me akuzën. Kështu ka marrë vendimin polici Igor Markov, përgjegjës për krime të rënda kundër sigurisë së përgjithshme të gjyqit për vdekjen e emigrantes 23-vjeçare Fatmata Kamara nga Sierra Leone. Ngushellime familjes dhe bashkeshortit te saj. Avokati i tij thotë se prokuroria nuk ka prova, përcjell FLAKA.

Në seancën e ardhshme si viktimë do të dëshmojë bashkëshorti i të ndjerës, i cili po zhvillon një procedurë azili këtu. Si ai ashtu edhe avokatët e tij presin një gjykim të drejtë.

Në fjalën e hapjes, prokurorja bëri të ditur se ka prova që do të vërtetojnë akuzën dhe do të vërtetojnë historinë tragjike të Fatmata Kamarës, dëshira e së cilës për një jetë më të mirë i kushtoi me jetë.

Sipas përshkrimit të aktakuzës, më 19 prill të këtij viti, në zonën “Stara kasarna” afër Gjevgjelisë, policia ka gjetur dy kontrabandistë dhe disa migrantë. I akuzuari ka nxjerrë armën dhe ka bërtitur kalimtarët që të ndalojnë. Njëri nga kontrabandistët u kthye papritur nga ai dhe u përpoq t’i merrte armën, pas së cilës ata filluan të përleshen.

Prokuroria mendon se punonjësi i policisë nuk duhej të kishte nisur përleshjen me kontrabandistin. Gjatë përleshjes, arma ka qëlluar dhe ka goditur për vdekje Fatmën, e cila ndodhej në makinën e kontrabandistëve. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 4 Dhjetor, 2023 20:36

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare