Polici maqedonas jep dorëheqje për shkak të emrit të ri Maqedonia e Veriut

Desk
By Desk 16 Prill, 2019 15:21

Polici maqedonas jep dorëheqje për shkak të emrit të ri Maqedonia e Veriut

Sasho Zhitoshanski, pjesëtar i Ministrisë së punëve të brendshme më 25 mars ka dhënë dorëheqje, sepses iç thotë, i pengon emri i ri i vendit, transmeton Gazeta Lajm. “Në vitin 2015 jam betuar se do ta mbrojë Sovranitetit dhe integritetin territorial të Republikës së Maqedonisë, atdheun tij dhe trashëgiminë e te parëve tanë dhe se do t’i mbroj qytetarët e saj, nëse ka nevojë edhe me jetën time. Por jo edhe njëfarë krijese Veriore artificiale, e krijuar nga tradhtarë dhe interesxhinj. Për këtë arsye më 25.03.2019 kamë dorëzuar në Ministrinë e punëve të brendshme të RMV-së dorëheqje të parevokueshme dhe për këtë do të paguaj dënim prej 3800 eurove”, ka shkruar ai në Facebook.

Desk
By Desk 16 Prill, 2019 15:21