Policia gjyqësore me uniforma 12 vite të vjetra

Policia gjyqësore me uniforma 12 vite të vjetra

Plani i arsimit dhe trajnimit të policisë gjyqësor është miratuar, por sindikata e pavarur thotë se është e kotë sepse ata nuk kanë as pajisje, as uniformë për të kryer detyrat e tyre, përcjell FLAKA.

Ata konsiderojnë se siguria e gjykatave në vend është në një katastrofë, dhe apelojnë se është koha për të përmbushur kërkesat për kushte më të mira të punës, në mënyrë që të mos ndodhë si në gjykatën në Vinicë 23 vjet më parë.

Ata paralajmëron se 183 oficerë të policisë gjyqësore nuk kanë uniforma universale, pasi ato nuk janë siguruar nga ministria e drejtësisë për më shumë se 12 vjet.

Sindikata e pavarur e policisë gjyqësore po kërkon gjithashtu që të bëhen ndryshime legjislative për stazh me benificion dhe një rritje të pagave 20%.

Ata po kërkojnë mbështetje më të madhe nga institucionet, dhe nëse qeveria e re nuk arrin të përmbushë kërkesat e tyre, atëherë do të merren hapa më radikale. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 24 Shkurt, 2020 20:49

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.