POLITICO: BE dhe Ballkani Perëndimor duhet të mendojnë një mënyrë krejtësisht të re të bashkëpunimit

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 1, 2019 21:39

POLITICO: BE dhe Ballkani Perëndimor duhet të mendojnë një mënyrë krejtësisht të re të bashkëpunimit

E thënë thjesht, BE dhe Ballkani Perëndimor duhet të krijojnë një mënyrë krejt të re bashkëpunimi. Gjashtë vende në rajon mund të gjenin fusha të reja të politikave që mund të integrohen në BE pa qasje zyrtare, dhe BE mund të inkurajojë përpjekje të tilla me ekspertizë dhe burime, shkruan e përditshmja franceze “Politico”, përcjell FLAKA.

Jo vetëm që anëtarësimi në BE është larg për këto dy vende të Ballkanit Perëndimor, Maqedoninë dhe Shqipërisë, por edhe të tjerat tashmë ngadalë por me siguri po humbasin shpresën, shkruan gazeta.

“Por kjo nuk do të thotë se kjo duhet të jetë aq e keqe. Fakti që anëtarët si Franca nuk mund të pajtohen dhe mbështesin vendimin e Komisionit Evropian, i cili më parë vlerësonte se si Maqedonia ashtu edhe Shqipëria përmbushin kriteret për fillimin e negociatave, do të thotë vërtet një krizë”.

Kjo flet për faktin se disa qeveri të BE-së nuk besojnë në punën e KE-së, gjë që e bën procesin e zgjerimit të BE të paparashikueshëm, thuhet mes tjerash në shkrimin e gazetës franceze. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka November 1, 2019 21:39