Popov: Nuk ka negociata të fshehta me Bullgarinë

Redaksia
By Redaksia 1 Dhjetor, 2020 21:17

Popov: Nuk ka negociata të fshehta me Bullgarinë

Për momentin nuk ka negociata sekrete, ne kemi negociata të vazhdueshme me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Bullgarisë, tha Sekretari i Shtetit i Ministrisë së Punëve të Jashtme Zoran Popov në “Top Tema” në Tv Telma, përcjell FLAKA.

Popov thotë se një dokument po diskutohet dhe do të shihet nëse do të jetë një memorandum apo një mallkim mbi zbatimin e marrëveshjes.

“Udhërrëfyesi është një pjesë e bisedimeve të cilat janë në vazhdim dhe këtu nuk ka asnjë punë sekrete ose detaje. Mund të them se udhërrëfyesi ka të bëj me implementim të shpejtë të marrëveshjes për fqinjësi të mirë dhe bashkëpunim në sfera të ndryshme, ekonomi, arsim, mbrojtje, kulturë, mjedisi”, thotë Popov.

Popov përsëriti pretendimin e qeverisë se askush në qeveri dhe ekipi negociator nuk i kishte pranuar negociatat mbi identitetin dhe gjuhën maqedonase.

Disa analistë besojnë se vetë fakti që po bëhet një udhërrëfyes do të nënkuptojë përfshirjen vullnetare të kërkesave bullgare në kornizën e negociatave. Sidoqoftë, Popov e kundërshton atë dhe pretendon se po diskutohet vetëm një udhërrëfyes praktik për zbatimin e neneve të marrëveshjes. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 1 Dhjetor, 2020 21:17