Prej 100 milionë eurosh për Ushtrinë e Kosovës, 55 milionë euro veç për armë

Redaksia
By Redaksia 2 Nëntor, 2021 23:41

Prej 100 milionë eurosh për Ushtrinë e Kosovës, 55 milionë euro veç për armë

Nuk ka shumë kohë që Forca e Sigurisë së Kosovës ka marrë mandat ushtarak. Ndërsa, për herë të parë në vitin 2022 kjo forcë ushtarake do të ketë buxhet prej mbi 100 milionë euro.

Në draftin e buxhetit për vitin e ardhshëm për Ministrinë e Mbrojtjes janë paraparë 102 milionë euro.

Mbi 97 milionë prej tyre do t’i shpenzojë Forca e Sigurisë, raporton RTV Dukagjini.

Për armatim, pajisje të ndryshme ushtarake dhe infrastrukturë përcjellëse, shteti do të shpenzojë mbi 55 milionë euro.

Për sisteme të armatimit do të shpenzohen mbi 31 milionë euro.

Për automjete taktike ushtarake do të shpenzohen 4 milionë euro.

Për sigurinë e Kosovës kujdeset edhe Policia e Kosovës.

Për këtë institucion janë parapara mjete prej 111 milionë euro.

Derisa për shpenzime kapitale për këtë institucione do të shpenzohen rreth 11 milionë euro.

Këtë vit dhe vitin pasues do të blihen topa të ujit, limuzina të blinduara dhe automjete tjera speciale.

Ndërsa për njësitet speciale janë paraparë miliona euro shpenzime.

Këto mjete do të shpenzohen për pajisje me armë të gjata dhe pajisje speciale.

Për AKI-në do të ketë buxhet për dhjetë milion eurove por që sipas rregullores nuk tregohen detaje se çfarë pajisje blihen e për çfarë shpenzohet paratë.

Redaksia
By Redaksia 2 Nëntor, 2021 23:41