Princ i rremë, flamur i gabuar dhe qilim i kuq i pavendosur nga protokollit shtetëror përpara diplomatëve të rëndësishëm

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 19 Shtator, 2018 21:31

Princ i rremë, flamur i gabuar dhe qilim i kuq  i pavendosur nga protokollit shtetëror përpara diplomatëve të rëndësishëm

Ethet e referendumit sollën botët e nivelit të lartë dhe diplomatët evropianë, por gjithashtu disa imazhe qarkulluan botën për gabimet e protokollit, përcjell FLAKA.

E fundit është jashtë agjendës, por me jehonë më të fuqishme, Kryeministri Zaev priti princin e Malit të Zi, Stefan Çernetik, i cili i dorëzoi atij një medalje nga ata që përmes Facebook shiten për 150 euro. Por asnjë nga qeveria nuk ka ndonjë shpjegim, pasi princi, i cili sigurisht dihet se është një mashtrues ka arritur të bëjë një takim me kryeministrin – arsyetimi ishte se ka qenë një takim jozyrtar.

“Dhe takimet jozyrtare kur është fjala për figurat publike dhe zyrtarët janë të hapura për publikun. Roli kryesor i shërbimeve të marrëdhënieve me publikun dhe organizimi i takimeve është që kurrë të mos e sjellë mbikëqyrësi i tyre në një situatë të ndezur, të turpëruar. Të gjitha kontrollet e mundshme bëhen për të parandaluar zyrtarin që ta sjellë atë në një situatë kaq të pakënaqur. Tani nuk e di se si u organizua një takim me princin dhe nëse njerëzit nga zyra e Kryeministrit kontrolluan se kush ishte ai”, tha Lukrecija Malkoviq Atanasovska nga Akademia për protokoll.

Qeveria thotë se ata i përmbahen cilësisë së lartë të protokollit në axhendën e ngjeshur, edhe pse pranojnë se ka gabime.

“Cilësia e organizimit të ngjarjeve është e lartë, në përputhje me mundësitë dhe dinamikën e lartë të ngjarjeve në një interval kohe të shkurtër. Në dy nga ngjarjet, u vërejtën dështime në protokoll për të cilat nuk u përsëritën mënyrat e realizimit pas atyre”, u përgjigj qeveria.

Lëshimet me flamurin e Austrisë dhe me pritjen e diplomatit amerikan Matisse. Malkoviq Atanasovska nga Akademia e Protokolleve beson se flamuri i Austrisë (i zëvendësuar me flamurin e Letonisë) është në nivelin e një skandali, pasi ai është një flamur që është një simbol shtetëror. Deri më tani nuk ka përgjegjësi për askënd.

Të hënën, regjistrimi i qilimit të kuq për shefin e Pentagonit Matisse ishte zhgënjyes, megjithëse sipas Malkoviq, ndoshta është ka nxituar mysafiri nga Amerika.

“Gjatë pritjes së mysafirëve nga aeroplani, është përgjithësisht e nevojshme të presësh sepse duhet të instalohet pistë, garda duhet të vendoset dhe të urdhërojë orkestrin, dhe sipas regjistrimeve të kameras, mendoj se gabimi nuk është në anën tonë, por Matisse nxitoi”, thotë Malkoviq.

Është mirë që të kemi një protokoll të vetëm shtetëror për të gjithë ku do të zhvillohej trajnimi dhe jo për të ndryshuar njerëzit brenda secilit institucion, thotë Malkoviq. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 19 Shtator, 2018 21:31