Produktet po shtrenjtohen, a do të ketë paga më të larta?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Nëntor, 2021 21:28

Produktet po shtrenjtohen, a do të ketë paga më të larta?

Në 8 vite, numri i punëtorëve që marrin pagën minimale është rritur 4 herë. Sipas analizës së Sindikatës, nga 30 mijë përdorues në vitin 2013 dhe tani personat që marrin 15 mijë paga është rritur në 110 mijë. Kërkojnë nga LSM-ja që kriza politike të mos jetë shkak që ajo që premtoi qeveria të mos realizohet. Minimumi deri në Vitin e Ri të rritet deri në 18.000 denarë. Por me të, të rriten të gjitha pagat e tjera, në përputhje me marrëveshjet kolektive dhe arsimin, përcjell FLAKA.

“Në atë pagë minimale prej 18.000 denarë ka shtesa për ngarkesë, për punë të kaluar, për ndërrime të natës, për pushime. Një higjenist nuk mund të marrë 18,000 dhe një recepsionist njësoj. Duhet të ketë pagë më të lartë, në përputhje me koeficientin më të lartë të recepsionistit”, tha Darko Dimovski, kryetar i LSM-së.

Në kohën kur çmimet e produkteve po rriten çdo ditë dhe sipas statistikave të sotme, vetëm në tetor janë rritur për më shumë se 6%, thotë Dimovski, është e pakuptueshme që punëdhënësit të ankohen se 18.000 denarë janë shumë për punëtorët.

“Kështu ata i bënë produktet më të shtrenjta. Ata diktojnë çmimet. Nëse ata kanë shumë, ne kemi një rrogë të vogël. Nëse ka për ta, duhet të ketë edhe për ne. Një punëtor i uritur nuk mund të jetë punëtor produktiv”, shton Dimoski.

Përveç rritjes së pagës minimale, LSM kërkon që Kuvendi të miratojë ligjin që e diela si ditë jopune, e cila duhej të zbatohej nga tetori. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 8 Nëntor, 2021 21:28

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare