Produktet ushqimore vazhdojnë të shtrenjtohet, por a do të ketë mjaftueshëm?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 16 Shtator, 2022 21:10

Produktet ushqimore vazhdojnë të shtrenjtohet, por a do të ketë mjaftueshëm?

Prodhimi bujqësor do të jetë i vështirë për fermerët e Strumicës sezonin e ardhshëm dimëror. Çmimet e ripromaterialeve janë rritur në mënyrë drastike, ndaj kopshtarët nuk e kanë aspak llogari të merren me prodhimin ushqimore. Sindikata e Bujqëve thotë se është shqetësuese sipërfaqja e madhe e pambjellur në Strumicë, përcjell FLAKA.

Plehrat dhe inputet e tjera nuk janë kostoja e vetme e prodhimit të fermerëve. Që nga fillimi i konfliktit ushtarak në Ukrainë, çmimet e karburanteve, të cilat janë të rëndësishme për ngrohjen e plantacioneve në dimër, por edhe për vaditjen në këtë rajon, që përdor kryesisht motorë vaditjeje me benzinë, janë shtrenjtuar.

Furnizimi me ushqime në periudhën në vijim u theksua si prioritet nga Kombet e Bashkuara. Sekretari i Përgjithshëm Guterres tha se po punohet shumë për të reduktuar pasojat e luftës në Ukrainë, e cila rezulton kryesisht në një rritje të madhe të çmimeve të energjisë, plehrave dhe mungesës së drithit. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 16 Shtator, 2022 21:10