Prokuroria: Nuk është e vërtetë se bastisja në Policinë Financiare është bazuar në kallëzim për “Besa Trans”!

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Gusht, 2022 21:09

Prokuroria: Nuk është e vërtetë se bastisja në Policinë Financiare është bazuar në kallëzim për “Besa Trans”!

Prokuroria ka dalë sot me një përgënjeshtrim të një teksti të publikuar në një pjesë të mediave, që ka të bëjë me kontrollin në Drejtorinë e Policisë Financiare, përcjell FLAKA.

Prokuroria e Republikës së Maqedonisë së Veriut i mohon me forcë pretendimet në tekstin “Kërkimi në Policinë Financiare është bazuar në raport në lidhje me “Besa Trans””, të publikuar sot në portalin (SDK. mk).

Në kërkesën dhe urdhrin e siguruar për bastisje në Drejtorinë e Policisë Financiare, saktësohet subjekti i Prokurorisë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit, për të cilin po kryhet kontrolli. Kjo temë nuk ka asnjë lidhje me aksidentin tragjik të autobusit në Republikën e Bullgarisë. Tema e aksidentit të autobusit është trajtuar tërësisht nga organet hetimore të Republikës së Bullgarisë, ndërsa Prokuroria Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit ka vepruar sipas ndihmës juridike ndërkombëtare të dërguar nga Prokuroria e Republikës së Bullgarisë. Puna e kompanisë “Besa Trans” është kontrolluar në lëndë të veçantë, të cilën e trajton prokurori publik kompetent nga Prokuroria Themelore Publike Shkup.

Se bëhet fjalë për informacione të paverifikuara, vërtetohet edhe nga kontradikta në vetë tekstin, ku thuhet se rasti “Besa Trans” është duke u trajtuar nga Prokuroria Publike e Shkupit, dhe është sjellë në lidhje me urdhrin për bastisje të publikut themelor. Prokuroria për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit, gjithashtu, duhet theksuar se Drejtoria e Policisë Financiare nuk ka juridiksion për regjimin e qarkullimit, lejet dhe korrektësinë teknike të mjeteve të transportit.

Prokuroria Publike dënon tentativën që përmes spekulimeve të paverifikuara të abuzohet me tragjedinë e madhe ku humbën jetën 45 persona dhe u bën thirrje mediave për raportim të përgjegjshëm që para së gjithash të ketë parasysh ndjenjat e familjeve të viktimave dhe të plagosur në aksidentin e rëndë të autobusit.

Prokuroria mbetet transparente dhe e hapur për procedimet që zhvillon. Gazetarët, veçanërisht për çështje të tilla delikate, të gjitha informacionet mund t’i marrin zyrtarisht në çdo kohë nga prokurorët kompetentë dhe nga Shërbimi për Marrëdhënie me Publikun në Prokurori, thonë nga Prokuroria. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Gusht, 2022 21:09